CELEBRU CU VERTIJ

Thomas Edison

Inventator și om de afaceri

Thomas Edison

Thomas Edison (1847-1931), celebru şi pentru faptul că era autodidact, nu doar ne-a iluminat corespunzător nopţile, ci a realizat invenţii şi în domeniul telefoniei, al sistemului de transmisie multiplă a telegramelor, al înregistrării mecanice a sunetului (fonograful) şi al cinematografiei (kinetoscopul). În total, el a adunat 1093 brevete. Între timp a reuşit să conducă şi mai multe afaceri prospere. Toate acestea le-a făcut fiind complet surd de urechea stângă, în timp ce cu cea dreaptă auzea doar 20%.

Despre handicapul său, Edison spunea că este un mare avantaj. În liniştea în care s-a aflat încă din copilărie, din cauza afecţiunii sale, a putut să se concentreze mai bine la muncă şi astfel a atins şi performanţa. Nu se ştie exact de ce Edison era surd, s-au vehiculat mai multe teorii, dar ce este clar este că el a privit acest lucru ca pe ceva pozitiv care i-a influenţat în bine existenţa.

În momentul în care filmele au început să aibă sunet, Edison nu s-a lăsat impresionat. A spus că actorii se concentrează acum mai mult pe ceea ce au de zis şi astfel jocul actoricesc a devenit mult mai slab. A adăugat că restul oamenilor nu au cum să îşi dea seama de acest aspect pentru că sunt atenţi mai mult acum la ceea ce aud. Edison a murit în New Jersey, în 1931.

Descoperă și alte povești celebre cu vertij
Emily Dickinson
Emily Dickinson
Poetă
CITEȘTE MAI MULT
Martin Luther
Martin Luther
Pastor și doctor în teologie
CITEȘTE MAI MULT